3 toffe hotels op de Veluwe met de hond

door Marloes
hotel met hond veluwe

Hoog tijd voor een weekendje weg naar de Veluwe? Wij vonden 3 toffe hotels op de Veluwe waar je hond ook meer dan welkom is. 

1. Wat vind je van Zenzez Hotel & Lounge? Een chic hotel in een karakteristiek pand, vlakbij het centrum van Apeldoorn. De kamers zijn ontworpen en ingericht door Rivièra Maison. Luxe, comfortabele kamers en lekker ruim. Het hotel ligt op 5 minuten van Paleis het Loo. Op ongeveer een half uur rijden ligt het Nationaal Park de Hoge Veluwe. 

Op de kamers van Zenzez Hotel staan de drink- en voerbak al klaar voor je viervoeter. Ook staat er iets lekkers voor de hond. Hoe leuk is dat?

2. Het tweede hotel op de Veluwe waar je hond mee naartoe mag, is het Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel. Een prachtig hotel met comfortabele kamers in een mooie omgeving. Het hotel beschikt over een heerlijke wellness en zelfs een klein zwembad. Je wandelt letterlijk zo de natuur in vanuit je hotelkamer. Nationaal Park Hoge Veluwe is nabij. Wil je lekker met de hond wandelen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat hij kan ontsnappen? Het Leesten is een prachtig natuurgebied op een kwartier wandelen van het hotel. Het is een echt hondenbos met een hondenlosloopgebied én een natte neuzenroute. Omdat op de Veluwe je hond bijna overal aangelijnd moet zijn, is dit dus een hele fijne plek om naartoe te gaan. 

Hondenloosloopgebied Veluwe Het Leesten

3. Het derde hotel op de Veluwe is gelegen in het kleine dorpje Hoenderloo. Hotel-Restaurant de Boer’nkinkel wordt beheerd door een familie. Het ligt op slechts 100 meter van de ingang van Nationaal Park Hoge Veluwe. Het heeft een eigen restaurant. De kamers zijn lekker ruim en comfortabel. 

Grootste pluspunt van dit hotel is dat het letterlijk naast de ingang van het Nationaal Park Hoge Veluwe ligt. Je wandelt of fietst dus zo het park in. Het hotel beschikt over een lekker restaurant. In de zomer is het terras een fijne plek.

Nog een tof hotel (B&B) op de Veluwe om met de hond naartoe te gaan

Eigenlijk is deze accommodatie geen hotel, maar een Bed & Breakfast. En toch mag deze niet ontbreken in dit blog. Hier overnachten is een bijzondere ervaring. Bed & Breakfast de Kerk is gevestigd in een voormalige kerk. De eigenaren hebben er een uniek onderkomen van gemaakt. De Bed & Breakfast is erg sfeervol ingericht. De kamers zijn echt prachtig, net als de ontbijtruimte. De locatie ligt midden in de natuur, dus ideaal voor wandelaars en fietsers. 

B&B de KerkWeet jij al welk hotel jij kiest voor een weekendje Veluwe met de hond? Al deze hotels zijn dikke aanraders. Nog één tip voor je bezoek aan Nationaal Park de Hoge Veluwe: huur een bakfiets zodat je hond lekker mee kan. Plezier gegarandeerd, zowel voor baas als hond. 

Ben je op zoek naar een locatie in Nederland middenin het bos? Bekijk dan ook eens onze toffe natuurhuisjes in het bos met een omheinde tuin!  

 

Disclaimer: De foto’s in dit blog van toffeplekken.nl zijn eigendom van Booking.com. In onze blogs worden affiliate links gebruikt. Het aanklikken van deze links brengt je direct naar de desbetreffende site. En kost jou als bezoeker niets. 

You may also like

Plaats een reactie