Tofste plek van de maand april: les Maisons de Charlotte

door Marloes
Les maisons de Charlotte met de hond

Tofste plek van de maand april is Les Maisons de Charlotte, gelegen in Glanville, in Basse-Normandie (Laag-Normandië). De locatie van het vakantiehuis is ideaal om veel van de  mooie bezienswaardigheden te zien die er in Normandië zijn. 

Glanville is circa 6,5 – 7 uur rijden vanaf Utrecht. Wij reden via Duinkerke. Dit is wellicht in afstand een langere route maar de route is wel rustig en je kunt er mooie tussenstops maken langs de kust. In Oostduinkerke bijvoorbeeld maakten we een tussenstop voor een wandeling over het prachtige zandstrand. 

Met de hond naar Normandië

Les Maisons de Charlotte ligt in het plaatsje Glanville. Het typische Normandische vakwerkhuis beschikt over een ruim omheind terras. Ideaal om de hond lekker te laten rondlopen. 

Deze accommodatie ligt op 13 kilometer van de kustplaatsen Trouville-sur-Mer en Deauville. Het havenstadje Honfleur ligt op slechts 23 km van het vakantiehuis. Trouville-sur-Mer heeft een breed strand en authentieke boulevard. Hier is een nog een actieve vissershaven en een levendige oude vismarkt. Bezoek zéker ook Honfleur, een pittoresk en gezellig havenstadje. Het stadje wordt gekenmerkt door smalle steegjes en oude vakwerkhuizen. Honfleur vormde de inspiratie voor impressionistische kunstschilders en telt vele musea en kunstgalerijen.

De landingsstranden van Normandië met de hond

Wij bezochten tijdens onze vakantie ook Omaha beach. Je hond mag hier gewoon op het strand komen. De nabij gelegen Amerikaanse begraafplaats met museum is niet toegestaan met de hond. Wij lieten onze hond daarom even in de auto. Alle 5 landingsstranden van D-Day zijn een must om te bezoeken tijdens je vakantie in Normandië. Lees ook deze tips voor het bezoeken van de  invasiestranden met een (aangelijnde) hond.

Omaha beach met de hond

De krijtrotsen van Étretat

Vergeet ook de prachtige kusten van bijvoorbeeld Yport en Étretat niet. In die laatste plaats is het strand met de ‘ olifantenboog’ een echte toeristische trekpleister. Wij raden aan om hier een wandeling te maken langs het zogenaamde douanierspad (Chemin de douaniers) en zo te genieten van de kliffen. Op het strand bij Étretat is je hond namelijk niet toegestaan. Voor wie een dag lang op pad wil is zelfs Le Mont-Saint Michel prima te bereiken.

Etretat met de hond

Wandelen met de hond in de omgeving

Blijf je liever dichter bij huis, maak dan een wandeling rond de dorpen in de omgeving van Glanville. Wij maakten een mooie wandeling rond het dorp Beamont-en-Auge. Dit dorpje is slechts 5 minuten rijden vanaf Glanville. Je kunt de auto het beste parkeren bij de kerk of bij Le Café des Arts in het centrum van het dorpje. Geniet na afloop lekker van koffie of een lunch in Le Café des Arts in het centrum van het dorpje. Honden zijn hier ook welkom! 

Tofste plek van de maand 

Wij hebben Normandië als heel hondvriendelijk ervaren. Er staat overal duidelijk aangegeven waar honden wel of niet welkom zijn en of ze los mogen lopen of alleen aan de (lange) lijn. Kortom, zowel voor onze hond als onszelf was Normandië een schot in de roos. 

Dat geldt zeker ook voor de toffe plek waar we een weekje verbleven. Les Maisons de Charlotte is een authentiek vakwerkhuis, sfeervol ingericht met een gezellige open keuken, een woonkamer met een pelletkachel en 2 ruime slaapkamers. Beide slaapkamers zijn voorzien van een ensuite badkamer. Er is 1 slaapkamer beneden en 1 slaapkamer boven. Het huis is niet groot maar perfect voor 4 personen. Zomers kun je genieten van het heerlijke terras en in de winter is het er knus en lekker warm. Het huisje staat naast het terrein met grote paardenstallen (van dezelfde eigenaren) maar is zo geplaatst dat je volledige privacy hebt. Een hele mooie plek op een hele toffe locatie met vriendelijke eigenaren die zelf ook 2 lieve honden hebben.  

Les Maisons de Charlotte terras hond

Les Maisons de Charlotte keuken

Les maisons de Charlotte woonkamer

Les Maisons de Charlotte slaapkamer

 

Disclaimer: De foto’s van de accommodatie in dit blog zijn eigendom van Booking.com. De foto’s met de hond zijn eigendom van toffeplekken.nl. 

In onze blogs worden affiliate links gebruikt. Het aanklikken van deze links brengt je direct naar de desbetreffende site. En kost jou als bezoeker niets. Op

Meer blogs

Plaats een reactie