Tofste plek van de maand oktober: Erve Raewyck

door Marloes

Tofste plek van de maand oktober is Erve Raewyck in Radewijk, Overijssel. Erve Raewyck is een nieuw, kleinschalig vakantiepark in het Overijsselse Vechtdal. Het park is nog in aanbouw maar wij mochten hier alvast proefslapen! 

Op het vakantiepark Erve Raewyck verblijf je in gloednieuwe, moderne vakantiehuizen. De duurzame vakantiewoningen zijn gasloos en voorzien van een lucht/water warmtepomp en zonnepanelen. Je kunt er huisjes vinden voor 4 of voor 6 personen. Je hond (of honden) mogen mee. Op het terrein vind je naast de 9 vakantiewoningen die al gereed zijn ook een groepsaccommodatie. Komend jaar worden nog meer duurzame huisjes bijgebouwd.

Het restaurant vormt samen met de receptie het centrum van het park. Vanuit het sfeervol ingerichte restaurant heb je uitzicht op de aangrenzende trainingshal, dus er is altijd genoeg te zien! 

De vakantiehuisjes zijn luxe en sfeervol ingericht. Zo is de keuken van alle gemakken voorzien en beschikt de badkamer zelfs over een sunshower en regendouche. Maar wat wij super belangrijk vinden is dat de accommodaties ontzettend hondvriendelijk zijn. 

Bij binnenkomst vind je er voor de hond een grote hondenbank, een verrassingspakketje en natuurlijk is er een voer- en drinkbak aanwezig. Ook in de gebruikte materialen in huis is rekening gehouden met honden, zodat alles makkelijk schoon te maken is. Wel zo fijn! 

Vanuit de gezellig ingerichte woonkamer loop je via de schuifdeur zo naar het fijne terras met zonnedoek en de ruime tuin. Je viervoeter kan makkelijk en veilig even naar buiten lopen, want de tuinen zijn niet alleen ruim opgezet maar ook omheind met lage groenwallen en een hekwerk met beplanting. Je hond kan hier dus heerlijk rondrennen en spelen, en jij hoeft je trouwe maatje niet steeds in de gaten te houden. 

Heb je een lekkere wandeling gemaakt maar kan je viervoeter wel een douchebeurt gebruiken? Geen probleem, het huis beschikt zelfs over een hondendouche. Hoe luxe is dat? Dit vakantieadres is dus écht hondvriendelijk. En als je je reservering maakt worden geen extra kosten voor je hond(en) in rekening gebracht. Een all-inclusive dus voor je hond 😉

Heel bijzonder op het vakantiepark wordt het Prins Plaza, een liefst 4.000 vierkante meter groot speelparadijs voor honden met onder andere een speeltuin, snuffeltuin, graaftuin, snuitgolfbaan en een zwemvijver. De verwachting is dat het Prins Plaza eind 2022 gereed is. Houd de website van Erve Raewyck in de gaten voor updates! 

Op dit moment is er wel al een zwemvijver en een trainingshal met diverse agility attributen. Zo zijn er hordes, een loopplank, slalom, tunnels, een wip en een springring. Onze hond was er heel tevreden over 😉Erve Raewyck tunnel

 

Tips voor toffe activiteiten in de omgeving

In de omgeving van het park zijn vele prachtige natuurgebieden. Wij waren zelf eigenlijk minder bekend met dit stukje Nederland. En waren verbaasd door zoveel afwisseling in het landschap: eeuwenoude bossen, prachtige heidevelden, maar ook statige landgoederen, leuke dorpjes en natuurlijk de prachtige Vecht.  

Wij maakten zelf een paar prachtige wandelingen die we zeker kunnen aanraden!  De eerste wandeling startte bij het theehuis aan de voet van de Lemelerberg. Je kunt vanaf de parkeerplaats bij het theehuis diverse wandelingen maken, die zeer goed zijn gemarkeerd! Na de wandeling kun je even nagenieten in het theehuis waar je viervoeter ook welkom is!

De volgende tip voor een leuke wandelroute in de omgeving is de Landgoederenroute Dalfsen. Parkeren kan bij het prachtige oude station van Dalfsen. De route gaat langs landgoederen en door oude bossen. Een afwisselende route! 

Er zijn nog veel meer mogelijkheden voor leuke wandelingen en andere activiteiten in de omgeving. In het Vechtdal ligt een uitgebreid wandelnetwerk. Direct bij Erve Raewyck ligt wandelknooppunt K68 (oranje).

 

Als je incheckt bij het vakantiepark krijg je uitgebreide informatie over alle activiteiten in de omgeving. En heb je andere vragen? De vriendelijke beheerders staan graag voor je klaar.

Kortom, je hoeft je hier geen moment te vervelen en kunt tegelijkertijd helemaal tot rust komen. Net als je hond! Neem snel een kijkje op de website van dit (honden)paradijsje in Overijssel.

 

 

Disclaimer: De foto’s in dit blog van toffeplekken.nl zijn eigendom van Erve Raewyck en Toffeplekken.nl. 

Meer blogs

Plaats een reactie