Tofste plek van de maand december: Resort Drena

door Marloes
Resort Drena

Tofste plek van de maand december is: Resort Drena. Het resort ligt in Drena, in de bergachtige regio Trentino-Alto Adige. Op een kwartier rijden van het Gardameer. De omgeving van Resort Drena is spectaculair bergachtig en door zijn ligging populair bij hikers, wielrenners en mountainbikers. Vanuit de accommodatie starten diverse wandelroutes.

Resort Drena bestaat uit chalets met 1 of 2 slaapkamers met een eigen kitchenette en patio. De superieur chalets beschikken ook over een sauna. Bij elk chalet vind je ook heerlijke ligbedden. Het uitzicht op de bergen en het kasteel van Drena (Castello di Drena) is fantastisch. Resort Drena beschikt verder over een mooie tuin met een zwembad, diverse loungestoelen en er zijn BBQ faciliteiten. 

Resort Drena

Gardameer met de hond

Resort Drena

Resort Drena tuin hond

Met de hond naar het Gardameer

De meeste reizigers geven de voorkeur aan de zuidkant van het Gardameer. Hier liggen mooie plaatsen als Lazise, Bardolino en Sirmione. Maar in het hoogseizoen is het hier wel ontzettend druk. Aan de noordkant van het Gardameer, in de provincie Trentino, bevind je je echt in een heel andere wereld. Ten noorden van het Gardameer word je omgeven door natuur en bergen. Er zijn geen grote, luxe hotels of campings. De bergen rondom het Gardameer staan al jaren bekend als mountainbike-mekka. Ook voor wandelaars zijn hier veel mogelijkheden. De Monte Brione route is met de hond echt een aanrader. Wil je een dagje een leuk stadje bezoeken? Riva del Garda is één van de mooiste stadjes aan het meer. 

Gardameer met de hond

Disclaimer: De foto’s in dit blog van toffeplekken.nl zijn eigendom van Booking.com. In onze blogs worden affiliate links gebruikt. Het aanklikken van deze links brengt je direct naar de desbetreffende site. En kost jou als bezoeker niets. 

Meer blogs

Plaats een reactie