Tofste plek van de maand juli: De Schreiershoek

door Marloes
De Schreiershoek met de hond

Tofste plek van de maand juli is Vakantiepark De Schreiershoek. Deze fantastische plek ligt in Dokkum (Friesland). Houd je van water, rust en ruimte? Dan is dit een ideaal vakantiepark voor jou en je viervoeter. Wij mochten afgelopen weekend samen met onze hond een vakantiehuis testen. Dat is ons heel goed bevallen. Ik deel deze fijne plek dan ook graag met jullie!

Vakantiepark De Schreiershoek beschikt over diverse typen accommodaties waar honden meer dan welkom zijn. Wij verbleven in een luxe vakantiehuis maar je kunt ook kiezen voor een chalet, boomhuis, tiny house of een pod.  

Luxe vakantiehuisTiny houseBoomhut

Zelf genoten wij een weekend in een luxe vakantiehuis. Vanuit dit huis en vanaf het terras zagen we de hele dag bootjes voorbijvaren over de Dokkumer Ee. De terrassen van deze vakantiehuizen liggen op het zuiden, zodat je als de zon schijnt de hele dag kunt genieten van alles wat direct ‘langs je tuin’ vaart. Het extra stuk grasveld is heerlijk om met de hond lekker te spelen of te relaxen in de zon.

Ons huisje, ‘Sân’, was heel sfeervol ingericht maar de meubels waren ook comfortabel en stijlvol. Het vakantiehuis zelf is heerlijk ruim, voor je viervoeter is er voldoende speelruimte! Buiten is het ook heerlijk toeven. Onze hond gaat graag zelf op onderzoek uit en daarom deden we hem wel even aan de lange lijn. De tuin en het terras zijn namelijk niet omheind en met een hond die van zwemmen en vogels houdt is een lange lijn dan natuurlijk wel handig.Uitzicht vakantiehuisLuxe vakantiehuis terrasLuxe vakantiehuis interieur

De Schreiershoek ligt direct aan het Dokkumer Grootdiep, op 1,5 kilometer van de binnenstad van Dokkum. Een ideaal startpunt om met een sloep, kano of SUP board naar Dokkum te varen! Je kunt het allemaal huren op het park en je vaart zo weg vanuit het binnenhaventje van Schreiershoek. Tijdens ons verblijf kozen we voor een SUP board. Houd je van lekker actief bezig zijn op het water? Dan kunnen we dat zeker aanraden. Maar je kunt natuurlijk ook lekker met een sloep of kano gaan varen en je hond meenemen.

SUP boards

De omgeving van het park

Ook rond het park is voldoende te doen en te ontdekken. Te fiets, te voet, per auto of over het water; je bent bijvoorbeeld zo in het gezellige en historische Elfstedenstadje Dokkum. Met de hond is het slechts een korte wandeling naar deze gezellige stad.

Met de hond naar Dokkum

Ga je graag fietsen? Huur dan op het park een fiets met hondenkar en fiets een van de vele fietsroutes langs Dokkum.

En over het water zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Je bent immers in Friesland! Er zijn verschillende vaarroutes die je kunt varen vanaf het park.

Te voet op pad? Vanuit het vakantiepark wandel je zo door de Friese weilanden. En met de auto ben je in 20 minuten in het Groningse Lauwersoog waar je twee aan elkaar verbonden hondenstrandjes vindt aan het Lauwersmeer. Je kunt er samen met je hond een duik nemen.

Met de hond naar Lauwersoog

Of maak een mooie wandelroute (waar de hond ook toegestaan is) rondom het Lauwersmeer, let op dat er op veel plekken honden niet toegestaan zijn.

Verblijf je wat langer op Schreiershoek? Dan behoort misschien ook een dagtripje Ameland tot de mogelijkheden, want Holwerd (waar de veerboot naar Ameland vertrekt) ligt in de buurt (15 min rijden).

Wil je deze zomer samen met je viervoeter nog lekker genieten in het mooie Friesland? Wacht niet te lang met boeken met je vakantie bij vakantiepark De Schreiershoek!

 

 

 

Disclaimer: De foto’s in dit blog van toffeplekken.nl zijn eigendom van toffeplekken.nl en vakantiepark De Schreiershoek. 

Meer blogs

Plaats een reactie