Tofste plek van de maand augustus: Lillstugan

door Marloes
Lillstugan Zweden

Tofste plek van de maand augustus is deze Zweedse blokhut Lillstugan, gelegen in Vastergötland, Zweden. Wij hebben hier genoten afgelopen zomer!

In het merenrijke gebied rond Torestorp ligt het landgoed Nylyckan van Edo en Nanda. Zij verhuren op hun terrein karakteristieke Zweedse blokhutten. Rustig gelegen in het bos waar de elanden, vossen en herten nabij het terrein lopen.

Lillstugan is een 4-persoonsblokhut met 2 slaapkamers. De blokhut is in 2019 gerenoveerd. De woonkamer is gezellig met een ruime hoekbank en er is een open keuken van alle gemakken voorzien. De woonkamer heeft openslaande deuren naar de veranda (100m2). Je kunt hier op elk moment van de dag in de zon zitten!

De grote veranda rondom Lillstugan is ideaal. Tijdens ons verblijf kon de veranda tijdelijk afgesloten worden zodat onze viervoeter heerlijk vrij kon rondlopen. Let op: je bent hier het hele jaar welkom met de hond, alleen tijdens de zomervakantie niet. Wil je juist wel in deze periode op vakantie? Kies dan voor blokhut Lycka, hier zijn honden het hele jaar toegestaan!

Bekijk ook de video voor een toffe impressie van blokhut Lillstugan!

Tips voor toffe activiteiten met de hond

In de directe omgeving van Lillstugan kun je prachtig wandelen door de bossen. In de hele streek zijn diverse mooie wandelroutes, zoals bijvoorbeeld bij het meer Helsjön.

TorestorpHelsjön

Er zijn veel prachtige meren in de directe omgeving. Op slechts 5 minuten rijden vind je het meer Sandsjön, voorzien van een strandje en een vuurplaats. Onze hond heeft hier elke dag gezwommen tijdens onze vakantie.

Sandsjön

Wil je een dagje naar de kust? Dan hebben we nog een paar leuke tips.  Zo is er een speciaal hondenstrand bij Varberg. Dit strand heet Tredje Vik bij Getterön. In de zomer zijn op de reguliere badstranden honden vaak niet toegestaan. Dus dan is dit strand echt een aanrader!

Tredje vik - Badplats Getterön

Voor de kust van Göteborg liggen talloze grote en kleine eilanden: de archipel van Göteborg. Wij bezochten het eiland Hönö. Met de autoferry ben je vanuit Göteborg in 10 minuten op dit mooie eiland. Het strand Hästens op Hönö is een aanrader. Tijd voor lunch? Ga dan naar restaurant Franses in de haven, daar hebben ze een speciaal dogmenu. Zeker de moeite waard!

Hönö - strand HästenHönö

Wil je het échte Zweden ervaren? Ga dan genieten in Lillstugan of één van de andere prachtige Zweedse blokhutten op het landgoed.

 

Disclaimer: De foto’s in dit blog van toffeplekken.nl zijn eigendom van toffeplekken.nl. De video is eigendom van Nylyckan. In onze blogs worden affiliate links gebruikt. Het aanklikken van deze links brengt je direct naar de desbetreffende site. En kost jou als bezoeker niets. 

Meer blogs

Plaats een reactie